De moord op Emilie Meng

Lees je over true crime, dan gaat het vaak over zaken uit Engelstalige landen of uit de Lage Landen. Daarom wilde ik dit keer aandacht besteden aan een onopgeloste moordzaak die je wellicht onbekend is, maar toch relatief dichtbij heeft plaatsgevonden: Denemarken.

Emilie Meng wordt geboren op 31 juli 1998 in de Deense kustplaats Korsør.

Verdwijning

Emilie is 17 jaar als ze op zaterdag 10 juli 2016 een nacht gaat stappen in de stad Slagelse. Ze maakt het laat, ook al moet ze die ochtend erna om 09:30 uur al in de lokale kerk zijn voor haar werk, waarschijnlijk ook omdat het die dag is uitgegaan met haar vriendje. Pas rond 04:00 uur in de ochtend arriveren ze in Korsør, met de trein. Haar vrienden kiezen ervoor een taxi te nemen, maar Emilie besluit de 2 kilometer naar huis te lopen omdat ze behoefte heeft aan frisse lucht.

Rond diezelfde tijd stuurt ze een van die vrienden een berichtje via Messenger. Die vriendin stuurt haar om 04:03 een bericht terug. Emilie reageert er niet op en in de kerk verschijnt ze nooit.

De politie denkt in eerste instantie dat Emilie is weggelopen. Pas na drie dagen onderzoeken ze ook het scenario dat ze wellicht een slachtoffer van een misdrijf is.

Lichaam gevonden

Op 24 december van hetzelfde jaar wordt een lichaam gevonden in een klein meer in de plaats Borup, ruim 60 kilometer bij Korsør vandaan. Het meertje is volgens inwoners daar vrij afgelegen en rij je er niet zomaar ’toevallig langs’. Volgens de politie is Emilie kort na haar verdwijning vermoord, maar verder is er niet veel bekend gemaakt over de omstandigheden.

Wel blijkt na een jaar dat er een witte Hyundai i30 op de parkeerplaats reed van het treinstation toen Emilie verdween. Niemand weet van wie die is en het kenteken is nooit achterhaald.

Dus, wie heeft Emilie meegenomen? Slechts twee scenario’s lijken aannemelijk: het was een gelegenheidsmoord, of Emilie was van plan om met iemand af te spreken voordat ze naar huis terug zou keren. In dat laatste geval moest ze waarschijnlijk nog contact met iemand hebben gehad via haar telefoon en dan is het weer de vraag in hoeverre de politie toegang heeft kunnen krijgen tot al haar gegevens.

Hopelijk krijgt de familie van Emilie hier snel duidelijkheid over.

Uitgelicht boek

De Witte Kamer

Door Samantha Stroombergen

In een park in Leiden doet een wandelaar een schokkende vondst: een uitgemergeld lichaam met het cijfer 5 in zijn buik gekerfd. Rechercheur Léon Coeur is direct gefascineerd: het slachtoffer was journalist bij een bekend opinietijdschrift, verdween enkele maanden daarvoor en liet een afscheidsbriefje achter.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde posts