De Delphi-moorden

Het is fris op maandag 13 februari 2017, maar de Amerikaanse scholieren Abigail ‘Abby’ Williams (13) en Liberty ‘Libby’ Germans (14) zijn vast vrolijk: ze hoeven niet naar school vanwege een ongebruikte sneeuwdag. Abby is die nacht ervoor bij de opa en oma van Libby blijven slapen – ze maakten er een klein feestje van, met pizza en een film. Het werd hun laatste normale dag.

Ze slapen uit tot een uur of tien, volgens opa Mike, en eten bananenpannenkoeken met Libby’s vader, Derrick. Die ochtend vervelen ze zich stierlijk. Vooral Libby is rusteloos: ze wil naar buiten. Ze vraagt daarom aan haar oma, Becky, of zij en Abby naar de Monon High Bridge mogen, een brug ten oosten van Delphi, in de staat Indiana. Zij en haar zus Kelsi zijn er al veel vaker geweest. En zo geschiedde.

Wat denken jullie dat Bridge Guy gezegd kan hebben? Ik dacht eigenlijk gelijk aan de klassieker: ‘Jongens, onderaan de heuvel ligt een gewonde puppy’, of iets in die trant. Hij moet de twee enigszins vrijwillig mee hebben gekregen, want als een van hen zou beginnen met gillen, liep hij veel te veel gevaar. Dat moet hij geweten hebben, op een openbare plek als deze.

Het is 15:11 als vader Derrick een voicemail achterlaat op Libby’s telefoon dat hij er bijna is om haar en Abby op te halen. Als hij twee minuten later arriveert op de parkeerplaats, probeert hij het nog eens, maar zonder succes. Hij besluit naar de brug te lopen om te kijken of hij zijn dochter en haar vriendin daar ziet. Een man, later geïdentificeerd als Dave McCain, vertelt Derrick dat hij alleen een koppel op de brug heeft gezien.

Zoektocht

Derrick wacht niet lang voordat hij familie en vrienden optrommelt om mee te zoeken naar de twee tieners. Ze arriveren rond 16:00 uur om het park uit te kammen. Ongeveer een uur later belt opa Mike naar de politie om de meiden als vermist op te geven. Ze doen er niet lang over om te reageren en ook de brandweer en vrijwilligers komen helpen.

De politie probeert ondertussen ook op een andere manier de locatie van Abby en Libby te vinden, namelijk door hun mobieltjes te traceren. Dit werkt helaas niet: de politie vermoedt dat de batterijen leeg waren – of dat de telefoons expres zijn uitgezet. Tussen 23:30 en 23:45 staakt de politie de zoektocht voor de nacht, terwijl de familie en vrienden doorzetten. De reden? De sheriff denkt dat de meisjes vast naar een vriend zijn gegaan om daar te blijven slapen. Geen grap.

Ondanks het vermoeden van de sheriff, staat de politie en brandweer de volgende dag weer vroeg paraat om de zoektocht verder te zetten. Ze hebben dit keer K9-honden en duikers bij zich, maar het is uiteindelijk een vrijwilliger die de lichamen van Abby en Libby aantreft, in het bos ten oosten van de brug waarop ze voor het laatst werden gezien. Naar het schijnt is eerst Libby’s schoen gevonden en werd een deel van de kleding van de meisjes later teruggevonden in de rivier.

Dus, wat is er gebeurd?

Ondanks de video, zijn er veel onduidelijkheden. Rond 13:30 uur loopt een 16-jarig meisje in de buurt van de Freedom Bridge, een brug die aan het begin van het Monon High Bridge-wandelpad staat. Ze ziet daar Bridge Guy en zegt hem gedag, waarop hij haar een blik geeft die haar angst aanjaagt. Later, als ze over de vermissing hoort, belt ze de politie en beschrijft ze de man, nog voor ze Libby’s video heeft gezien. Zij is een van de twee getuigen op basis van wie de schets hieronder (rechts) werd gemaakt. Beide getuigen zeiden uiteindelijk niet heel tevreden met de schets te zijn omdat Bridge Guy niet zo’n pet zou hebben.

Een andere getuige, Cheyenne, loopt rond 15:00 uur over de Monon High Bridge, maar ziet Abby en Libby niet. Dat kan betekenen dat de meiden rond die tijd al met Bridge Guy ‘van de heuvel’ zijn gelopen of dat ze op dat moment al dood zijn. Ze kan zich ook Bridge Guy zelf niet herinneren.

Ondertussen verschijnt rond diezelfde tijd een jonge man met zijn vriendin op een parkeerterrein in de buurt. Hij geeft aan daar Bridge Guy te hebben gezien, die westelijk in de richting van de Freedom Bridge loopt. Dit zou betekenen dat Bridge Guy ergens tussen, pak ‘m beet, 14:30 en 14:45 de meiden moet hebben vermoord. Ik pak hierin speling vanwege de looptijd vanaf de Monon High Bridge naar de plaats delict en de plaats delict naar de Freedom Bridge. Deze getuige is de tweede verantwoordelijke voor de schets links.

In de loop van de jaren zijn er een aantal mannen beschouwd als mogelijke verdachten, maar zijn ook steeds weer van het lijstje afgestreept. Voor zover ik weet, zijn er op dit moment dan ook geen echte person of interests meer. Hopelijk kan dit bericht dit jaar nog aangepast worden met een update dat de moordenaar is gevonden.

Reacties

3 reacties op “De Delphi-moorden”

 1. D. da Cruz schreef:

  Wat leuk om dit te lezen in het Nederlands. Ik volg al jaren deze zaak. Zo raar dat bg nog steeds niet is opgepakt! Hoe kon hij de moorden plegen in klaarlichte dag? Zelf heb ik nog nooit gezien dat de sketch veranderd word! De tweede sketch was is uitgebracht ziet er zo jong uit! BG lijkt in het filmpje 40+. Ik hoop dat hij snel word opgepakt!

  1. Samantha Stroombergen schreef:

   Ik hoop het ook! Heel vreemd inderdaad, vooral omdat het geen verlaten plek was verder. Ben erg benieuwd of deze zaak opgelost gaat worden.

 2. Els Luchtmeijer schreef:

  Deze zaak volg ik ook al jaren. Het geeft me nog steeds de koude rillingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde posts