Workation Terschelling

Foto van Anoeska

Het is niet altijd makkelijk, werken en boeken schrijven naast elkaar. Daarom vind ik het heerlijk om af en toe vrij te nemen van werk om volledig te kunnen focussen op mijn thrillers. Vaak ga ik daarvoor naar het buitenland: zo ben ik al eens naar Italië geweest met thrillerauteur Marlen Visser en ben ik een week naar Santorini geweest met schrijfvriendin en romanauteur Lucia van den Brink. Dus toen ik zag dat Cynthia Schultz een workation met ondernemers in Nederland organiseerde, dacht ik: waarom niet?

Mijn plannen

Vooraf hield Cynthia een coachingsessie om ons te helpen bepalen wat onze focus zou zijn voor die week. Voor mij werd dit: in de ochtenden werken aan een marketing- en socialmediastrategie tot en met juni, en in de middagen tweeduizend woorden per dag schrijven aan mijn derde boek. Ik moet zeggen dat marketing en social media me niet natuurlijk afgaan, dus het leek me goed er wat extra aandacht aan te besteden nu mijn tweede boek Zij die zwijgt bijna wordt gepubliceerd.

De week

Eigenlijk was de week van maandag 9 maart tot en met vrijdag 13 maart, maar ik arriveerde al een dagje eerder, net zoals eigenlijk bijna de hele groep. Ik wilde namelijk met de trein gaan in plaats van de auto, zodat ik onderweg alvast wat werk gedaan kon krijgen. Onderweg ontmoette ik Caroline al, van Kaktussen, die tijdens de workation aan haar website wilde werken. Eenmaal aangekomen op het eiland werden we hartelijk ontvangen door Cynthia, Brenda en Amy (van der Ham, check haar boek Zo doe je dat). Anoeska, mijn roommate, arriveerde iets later ook, waarna we eigenlijk bijna gelijk naar bed gingen, want iedereen had er een halve wereldreis op zitten.

Coaching, kenniswisselingen... en veel eten

Heel fijn aan de workation was ook dat er veel sprake was van kenniswisseling. Zo ging ik een uurtje lopen met Cynthia en spraken we over van ambities en dromen (maar ook over boeken, want ja, dat krijg je nou eenmaal als je twee boekenliefhebbers bij elkaar zet). Ik kreeg ook van de andere ondernemers veel advies en zelf kon ik anderen weer helpen met schrijfgerelateerde zaken, zoals Amy, die niet lang geleden zelf een boek heeft gepubliceerd, en Cynthia, die het programma Scrivener er interessant uit vond zien.

Tussen alle serieuze gesprekken door, was er ook tijd voor heel veel eten. Zo nam Kim een carrot cake mee uit Rotterdam, had Brenda taart geregeld voor Cynthia’s tienjarige ondernemerschap en trakteerde ik op een champagnecake van Huize van Wely vanwege mijn dertigjarige verjaardag. En omdat Cynthia van goed eten houdt, had ze de week ingericht met twee keer een diner van chefkok Sander, een pizza-avond en een etentje in foodbar Pura Vida in Midsland.

Foto door Kim

Coronavirus

Op de foto hierboven staakten we allemaal onze planningen om naar de persconferentie over het coronavirus te kijken. Het was een beetje gek die week, want we kregen natuurlijk wel nieuws mee, maar tegelijk was het alsof we alles vanuit een bubbel beleefden, alsof we buiten de realiteit stonden. Dat was niet zo, want het coronavirus heeft flink wat impact, vooral op de ondernemers met een eigen (niet-digitale) zaak. Voor mij heeft het ook flink wat impact, maar daar zal ik een aparte blog over plaatsen.

Voor de workation zelf betekende het nieuws dat iedereen gelijk minder gefocust was. De middag van de persconferentie kwam er bij bijna niemand echt meer iets uit de vingers en ook de dag erna was het wat onrustig. We moesten die dag ook terug naar het ‘vasteland’, naar huis, en we wisten natuurlijk dat dat even slikken zou zijn.

Gelukkig was de workation alsnog heel gezellig en waardevol en voor iedereen ook erg productief, dus het is zeker het herhalen waard!

Uitgelicht boek

Zij die zwijgt

Door Samantha Stroombergen

Op een zeer koude nacht strompelt een jonge vrouw met een bloedende hoofdwond en zonder schoenen langs de Leidse grachten. Ze wordt naar het ziekenhuis gebracht, waar ze zich hult in hardnekkig stilzwijgen. Rechercheur Léon Coeur wordt erbij gehaald, maar als blijkt dat de -gewonde vrouw de verloofde is van een bekende politicus, moet hij de zaak overdragen aan een rivaal.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde posts