Series maart

Als je mijn blog over het aantal gelezen boeken in maart hebt gezien, kan je misschien denken: ‘Als je amper hebt gelezen en achterloopt op je schrijfplanning, dan heb je zeker veel series zitten kijken?’ Ik moet bekennen: nee. Naast de series die ik hier straks noem, heb ik een aantal afleveringen van Six Feet Under gezien, maar daar blijft het ook bij. (Six Feet Under zal ik in een update-blog delen zodra ik de serie helemaal heb gezien.)

Élite seizoen 3

Ik ben deze serie een hele tijd geleden gaan kijken omdat ik zin in iets luchtigs had en door La casa de papel zag ik een nieuwe Spaanse serie wel zitten. Grappig: destijds kon ik de personages Carla en Lu niet uitstaan, maar inmiddels zijn ze uitgegroeid tot mijn favorieten.

Verder vond ik het seizoen eigenlijk wat wisselvallig. Ander en Omar hadden wéér heel het seizoen problemen en ook op een manier die ik niet direct geloofwaardig vond. Geloofwaardigheid was sowieso best een dingetje dit seizoen. Iedereen ging met iedereen voor mijn gevoel en mensen maakten vreemde beslissingen. Dit is ook nog eens de laatste keer dat we deze personages zien, dus die ongeloofwaardigheid was af en toe ook vrij onbevredigend.

Vermakelijk? Ja. Steengoed? Nee.

Copyright: AVROTROS

Wie is de Mol

Niet te geloven dat de laatste aflevering in maart was. Door de uitbraak van het coronavirus voelt het al veel langer geleden. Ik heb weer genoten van dit seizoen, maar ik miste de aanwezigheid van een of andere twist wel heel erg. Ik had liever gehad dat ze bijvoorbeeld de ‘vijf-landentwist’ hadden bewaard voor dit jubileumseizoen. Wel vond ik het een enorme plus dat de finale dit jaar zonder publiek is uitgezonden, ook al kwam dat puur door de omstandigheden. Het bood veel meer tijd aan mollenacties en gaf meer gelegenheid om ook van andere kandidaten te horen. Dat mogen ze wat mij betreft ieder jaar weer zo doen.

Uitgelicht boek

Zij die zwijgt

Door Samantha Stroombergen

Op een zeer koude nacht strompelt een jonge vrouw met een bloedende hoofdwond en zonder schoenen langs de Leidse grachten. Ze wordt naar het ziekenhuis gebracht, waar ze zich hult in hardnekkig stilzwijgen. Rechercheur Léon Coeur wordt erbij gehaald, maar als blijkt dat de -gewonde vrouw de verloofde is van een bekende politicus, moet hij de zaak overdragen aan een rivaal.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde posts