Boeken maart

Deze maand was geen goede leesmaand. Ik startte maart met een workation op Terschelling, samen met een aantal ondernemers, waardoor ik die week niet echt de ruimte had om veel te lezen. Tijdens die workation barstte ook alles rondom het coronavirus echt los, waardoor ik de rust niet echt vond om een boek op te pakken. Alles voelde te bizar: bijna de helft van mijn team op werk moest vertrekken en we maakten een draai van honderdtachtig graden qua projecten. Onze projecten bestonden immers niet meer. In ieder geval zorgde dat ervoor dat ik deze maand slechts één boek heb gelezen.

Ik vond het knap hoe Mary Beth Keane sfeer wist neer te zetten. Je weet eigenlijk al dat er dingen op het punt staan te gebeuren zonder dat er iets concreets is waar het uit af te leiden is. Dat is een kunstvorm, wat mij betreft. Ze zet psychische aandoeningen ook ontzettend goed neer: dat het iedereen kan overkomen en het niet betekent dat je zwak bent of niet van degenen houdt die er wel de dupe van zijn. Mooi boek.

Uitgelicht boek

Zij die zwijgt

Door Samantha Stroombergen

Op een zeer koude nacht strompelt een jonge vrouw met een bloedende hoofdwond en zonder schoenen langs de Leidse grachten. Ze wordt naar het ziekenhuis gebracht, waar ze zich hult in hardnekkig stilzwijgen. Rechercheur Léon Coeur wordt erbij gehaald, maar als blijkt dat de -gewonde vrouw de verloofde is van een bekende politicus, moet hij de zaak overdragen aan een rivaal.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde posts