Coronavirus: impact

‘We leven geschiedenis.’ Het is vreemd om die gewaarwording te hebben. Iedereen heeft het inmiddels wel door, denk ik, dat we in een soort keerpunt zijn beland. Alles gaat nu anders en de toekomst is waarschijnlijk niet zoals we eerst hadden verwacht. Voor mij zijn er in ieder geval al heel wat dingen veranderd, ook omtrent mijn nieuwe boek.

Zij die zwijgt

Mijn nieuwe thriller, Zij die zwijgt, zou oorspronkelijk 21 april gepubliceerd worden, met kort erna een lanceringsfeestje. Dat feestje kon sowieso niet doorgaan vanwege de maatregelen die het kabinet – logischerwijs – heeft genomen, maar het betekende ook dat het boek is uitgesteld naar 28 mei. Waarom, kan je je afvragen, want mensen lezen nu toch juist meer? Misschien, al blijven mensen óók weg uit de lokale boekhandel. Het betekent alleen niet dat dit dan een handig moment is om je boek te lanceren. Mensen kopen vooral online en het is een stuk lastiger daar op te vallen. Lezers moeten dan echt naar jou op zoek gaan en dat is een stuk lastiger als je niet al een enorm grote naam bent. Het scheelt toch een hoop als je boek op een tafel ligt in een boekhandel.

Verder zijn meer activiteiten rondom het boek ook verplaatst of geannuleerd. Hier een lijstje:

  • Koukleum-middag te Landgraaf: verplaatst
  • Interview en signeersessie in Boekhandel Blokker te Heemstede: verplaatst
  • Libelle Zomerweek: geannuleerd

 

CrimeCon: Orlando

Een vriendin en ik keken al een jaar uit naar CrimeCon in Orlando. We hadden afgesproken dat als ik de Gouden Strop zou winnen, we daar naartoe zouden gaan. Dat gebeurde en dus boekten we tickets. CrimeCon zou eind april plaatsvinden en dat kan dus niet meer doorgaan. Het evenement – waarin specialisten zoals forensische onderzoekers en rechercheurs over misdaadzaken vertellen – is verplaatst naar eind oktober. Jammer, maar begrijpelijk, en het is stiekem ook wel weer leuk dat we nu in het Halloween-weekend gaan. Dat is hier niet echt een groot gebeuren, maar daar wel. Ik zie al allerlei thema-avonden voor me!

Schrijven

Het corona-gebeuren heeft ook een impact op mijn schrijfwerk voor mijn derde boek. Ik moet namelijk zeggen dat ik er best even over heb gedaan om orde in de chaos te creëren. Ik werk als copywriter bij de KLM en het is daar best een puinhoop nu. Voor ons team is het ook nogal druk omdat er veel moet gebeuren op het gebied van content. Tegelijk is het moeilijk overzicht houden qua wie wat doet omdat we elkaar niet kunnen zien (behalve via videobellen). Dat zorgt ervoor dat ik na het werk mentaal best moe ben steeds en minder goed kan focussen op mijn schrijven.

Inmiddels is er wat meer stabiliteit en kan ik me meer op zaken focussen waar ik ook energie van krijg binnen KLM, waardoor ik ook meer ruimte overheb in mijn hoofd voor creativiteit. Ik haal mijn gewenste schrijfplanning langzaam maar zeker weer in, dus hopelijk ben ik straks weer helemaal bij.

Uitgelicht boek

Zij die zwijgt

Door Samantha Stroombergen

Op een zeer koude nacht strompelt een jonge vrouw met een bloedende hoofdwond en zonder schoenen langs de Leidse grachten. Ze wordt naar het ziekenhuis gebracht, waar ze zich hult in hardnekkig stilzwijgen. Rechercheur Léon Coeur wordt erbij gehaald, maar als blijkt dat de -gewonde vrouw de verloofde is van een bekende politicus, moet hij de zaak overdragen aan een rivaal.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde posts